Krugerpark
  • Home
  • Krugerpark
    • Over ons
    • Visie
    • Uitgangspunten
    • Informatie
  • Impressie
  • Inschrijven
    • Inschrijfformulier
    • Tarieven 2023
    • Praktische informatie
  • Vacatures
  • Contact
De eerste kennismaking
Een leuk en spannend moment, wanneer een kind bij ons start. We beginnen met een intakegesprek. In dit gesprek wordt besproken hoe het ritme eruit ziet, waar we rekening mee moeten houden en horen we graag meer over het karakter van het kind. 
Het wenproces is een belangrijk onderdeel van een goede start bij ons. Na het intakegesprek maken ouders kennis met de pedagogisch medewerkers van de groep. Daarna volgen vier wenmomenten. Deze worden in overleg met de ouders ingepland. Eerst zijn er twee momenten waarop de ouder(s) samen met het kind een half uur op de groep aanwezig zijn. Zo kan het kind rustig wennen aan de ruimte, met een vertrouwd gezicht in de buurt. De volgende wendag duurt 2,5 uur. Op de afgesproken tijd wordt het kind gebracht, en blijft in ieder geval één van de ouders het eerste half uur op de groep.  Na 2,5 uur mag het kind weer gehaald worden en wordt verteld hoe het is gegaan. De laatste wendag duurt 5 uur. Ook op deze wendag is er ruimte om er even bij te blijven als het kind aangeeft hier behoefte aan te hebben.

Foto
"Wij hebben voor Het Krugerpark gekozen vanwege de geboden kwaliteit van de zorg en aandacht die alle medewerkers bij Het Krugerpark hebben voor de ontwikkeling van onze zoons. Dit wordt nog steeds elke dag waargemaakt."

Ouders van Mick en Benjamin

Een dag in Het Krugerpark
Een herkenbaar dagritme biedt veiligheid, structuur en duidelijkheid aan kinderen. Voor de jongste baby’s hebben wij geen vast dagritme. In overleg met de ouders wordt ingespeeld op de individuele slaap -en eetbehoefte van het kind. Naarmate het kind zich verder ontwikkelt, zal het steeds meer mee gaan in het vaste dagritme dat geldt op de groep.
Voor de oudere baby’s, dreumesen en peuters geldt het volgende dagritme, waarin ook rekening gehouden wordt met de individuele eet -en slaapbehoefte van elk kind: 
​


Foto
7:30 – 9:30u  De kinderen worden gebracht. De kinderen die al aanwezig zijn kunnen vrij spelen, een boek lezen of een puzzel maken. Er vindt een overdracht plaats tussen de ouder(s) en de pedagogisch medewerker
9:30 - 9:45u Alle kinderen zijn binnen. We starten elke dag in de kring op yogakussentjes. We zingen met elkaar het “goedemorgen-lied” en lezen daarna een boek, doen een spelletje of besteden aandacht aan het thema dat actueel is
10:00 - 10:15u Fruit(hap) eten en een glas water of thee drinken
10:15 – 11:30u De kinderen spelen binnen, in de tuin of doen een gerichte activiteit, zoals dansen, zingen, yoga, knutselen of maken een uitstapje met de bolderkar
11:30 – 12:00u  Een warme, biologische maaltijd eten van Moekes Maaltijd
12:00 – 12:30u  Klaarmaken voor het naar bed gaan. Alle kinderen worden verschoond of gaan naar de wc. Daarna krijgen ze een pyjama of slaapzak aan. Er wordt voorgelezen, we dimmen de lampen en zetten rustige muziek aan. Dit ritueel is herkenbaar voor de kinderen en is dagelijks hetzelfde. Zo weten zij dat het tijd is om naar bed te gaan
​12:30 – 15:00u  De kinderen slapen. Kinderen die niet meer slapen spelen binnen, buiten of doen een ontwikkelingsgerichte activiteit met een pedagogisch medewerker
15:00 – 16:00u  De kinderen worden wakker. Zij gaan daarna aan tafel voor een gezond tussendoortje en drinken thee of water. Vanaf 1 jaar eten zij ook yoghurt tijdens dit moment
16:00 – 18:30u  De kinderen spelen binnen, buiten of doen een ontwikkelingsgerichte activiteit. Vanaf 16:30u kunnen de kinderen opgehaald worden. Hiermee waarborgen we de rust op de groep en is er een beperkte periode waarop er ouders in -en uit lopen. Indien het kind incidenteel eerder opgehaald wordt, kan dit aan de pedagogisch medewerkers van de groep doorgegeven worden. Tijdens het ophaalmoment vindt er een overdracht plaats tussen de pedagogisch medewerker en de ouder(s) over de dag van het kind. 

Slapen
De jongste baby’s houden, in overleg met de ouders, hun eigen vaste slaapritme van thuis aan. Op de babygroepen hebben we hangwiegen waar de jongste baby’s in slapen. De hangwiegen hangen in de groepsruimte, waardoor de baby’s kunnen slapen terwijl zij de bekende en vertrouwde geluiden van de groep horen. Naarmate de kinderen ouder worden zullen zij steeds meer het slaapritme, zoals in Het Krugerpark gebruikelijk is, aanhouden. Voor de babygroepen hebben we vier buitenbedden die in onze afgesloten tuin staan naast de groepsruimte. In samenspraak met ouders bekijken we of een kind buiten slaapt bij ons. 
Elke groepsruimte heeft een eigen slaapkamer waarin een babyfoon aanwezig is en voortdurend verse lucht van buiten aangevoerd wordt. De slaapkamers worden door de pedagogisch medewerkers regelmatig gecheckt wanneer er kinderen in bed liggen. Elk kind heeft zijn eigen bedje, welke wekelijks verschoond wordt.  

Foto
Foto
Biologisch eten
Wij besteden veel aandacht aan gezonde voeding en gebruiken biologische producten. De voeding die wij gebruiken is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Wij bepalen in samenspraak met de ouders hoe vaak en welke voeding een kind krijgt. In het begin zal het voedingsritme van thuis worden overgenomen, waarna de baby op een gegeven moment overgaat naar het voedingsritme van Het Krugerpark. Flesvoeding is aanwezig in Het Krugerpark en hoeft niet van thuis meegenomen te worden. We gebruiken kunstvoeding van Nutrilon en een biologische voeding van Hipp. Het voedingsritme per leeftijdsfase ziet er ongeveer als volgt uit:
 
Tot 4 maanden
Moedermelk/kunstvoeding naar behoefte en in overleg met ouder(s)
4 – 9 maanden
Moedermelk/kunstvoeding naar behoefte en in overleg met ouder(s)
Starten met vaste voeding: biologisch brood, fruit –en groentehap.
9 – 12 maanden
Moedermelk/kunstvoeding naar behoefte en in overleg met ouder(s)
Ochtend: Fruit
Lunch: Warme lunch van Moekes Maaltijd
Middag: Tussendoortje, zoals volkoren biscuit, rijstcracker, gedroogde vijgen, dadels en abrikozen, soepstengel en stukjes groenten (wortel, komkommer, cherrytomaten en avocado).
12 maanden – 4 jaar
Eventueel moedermelk/kunstvoeding naar behoefte en in overleg met ouder(s)
Ochtend: Fruit
Lunch: Warme lunch van Moekes Maaltijd
Middag: Biologische volle yoghurt met tussendoortje, zoals volkoren biscuit, rijstcracker, gedroogde vijgen, dadels en abrikozen, soepstengel en stukjes groenten (wortel, komkommer, cherrytomaten, paprika en avocado).
 
Wij gebruiken uitsluitend biologisch brood, zuivel, groenten en fruit. Het broodbeleg is ook biologisch en bestaat onder andere uit: Tartex (vegetarische smeerpaté), avocado, banaan, amandelpasta en appel/peren/dadelstroop. Kinderen vanaf 9 maanden oud eten als lunch een warme maaltijd van Moekes Maaltijd. Zij leveren verse, biologische, gevarieerde en seizoensgebonden lunches voor kinderen. 

In de lente en zomer hebben wij veel groenten en kruiden groeien in onze moestuin. Zo eten de kinderen regelmatig cherrytomaten, bonen en sla uit eigen tuin en maken zij het proces van planten tot oogsten helemaal mee.

Communicatie
Er is dagelijks ruimte tijdens de breng -en haalmomenten voor een overdracht van informatie over het kind.
Er verschijnt tweemaandelijks een nieuwsbrief met interessante informatie over Het Krugerpark.
Dagelijks is er iemand aanwezig op kantoor die goed telefonisch of per mail te bereiken is voor vragen en/of opmerkingen.

Ook  hebben we een ouderportaal waarop ouders met een eigen account onder andere gegevens kunnen bekijken en aanpassen, afwezigheid melden en het dagritme van het kind online kunnen volgen. Er worden regelmatig foto's van de kinderen op dit account geplaatst. Het ouderportaal is te gebruiken via een website en een ouderapp.
Oudercommissie
Medezeggenschap van ouders is een belangrijke peiler in de Wet Kinderopvang. De oudercommissie (OC) heeft adviesrecht op zaken als de kwaliteit, pedagogisch beleid, veiligheid, klachtenregeling, voedingsaangelegenheden, gezondheid, openingstijden, spel- en ontwikkelingsactiviteiten en de prijs van de opvang. De OC bestaat uit ouders waarvan de kinderen opvang krijgen in Het Krugerpark en bepaalt haar eigen werkwijze. Tijdens vergaderingen van de OC is de directie op uitnodiging aanwezig.
Klachtenprocedure
Indien er vragen, suggesties en/of opmerkingen zijn, kunnen ouders zich in eerste instantie wenden tot de pedagogisch medewerkers, de directie of de oudercommissie van Het Krugerpark. Mocht een klacht niet naar tevredenheid van de ouders opgelost worden, kan er contact opgenomen worden met de Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen, waarbij wij aangesloten zijn.
Bij het Klachtenloket Kinderopvang, dat is verbonden aan de Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen, wordt dan geprobeerd om de klacht op te lossen door het geven van informatie, advies, bemiddeling of mediation.

"Bij Het Krugerpark voelen wij ons thuis. De aandacht en liefde voor de kinderen is er voelbaar. Ik breng mijn zoon er met een gerust hart heen"

Ouders van Fedde

Ziekte, EHBO en BHV

Als een kind tijdens het verblijf in Het Krugerpark ziek wordt,  dan wordt de ouder verzocht het kind binnen 1,5 uur op te halen. Of het kind gehaald moet worden hangt af van een aantal factoren:
-  Het kind heeft 39 graden koorts of hoger
-  Het kind heeft koorts en voelt zich zichtbaar niet goed
-  Het kind is te ziek om aan het dagritme deel te nemen
-  De ziekte van het kind bevindt zich in de besmettelijke fase
​-  De verzorging van het kind is te complex of stelt te hoge eisen aan de pedagogisch medewerkers.
Bij de beslissing of het kind opgehaald moet worden staat het belang van het kind altijd voorop. Wanneer een kind ziek is zal extra aandacht en verzorging nodig zijn. Dit kan door de pedagogisch medewerkers niet gegeven worden zonder dat dit ten koste gaat van de verzorging en begeleiding van de andere kinderen in de groep.

Wij dienen alleen medicatie toe aan een kind indien er door de ouders een formulier ‘verklaring medicijngebruik’ getekend is. 
Wij hanteren strenge eisen met betrekking tot de gezondheid van de kinderen. Er is een protocol hiervan aanwezig waar door onze pedagogisch medewerkers naar gehandeld wordt. ​

In Het Krugerpark zijn dagelijks pedagogisch medewerkers aanwezig die in het bezit zijn van een geldig diploma EHBO aan kinderen. De EHBO training wordt jaarlijks herhaald. Ook is er dagelijks ten minste één BHV-er (bedrijfshulpverlener) aanwezig.
Foto
Het Krugerpark, Krugerstraat 3 3531  AL Utrecht    |     Telefoon 030 268 90 35 (ma t/m vr van 07.30 - 18.30u)     |     Email info@hetkrugerpark.nl
Privacy policy & cookies
  • Home
  • Krugerpark
    • Over ons
    • Visie
    • Uitgangspunten
    • Informatie
  • Impressie
  • Inschrijven
    • Inschrijfformulier
    • Tarieven 2023
    • Praktische informatie
  • Vacatures
  • Contact